Archief

Bloedeigen (2001)
Eindstrijd (1999)
Botvlees (1998)
Het proces (1997)
Hommage (1996)
Een goed hoofd (1995)


'BloedEigen' Voorstelling (2001)
Een theater/dansvoorstelling over bloedbanden.

Een moeder, 2 puberzonen en een nicht uit Australië gaan, ieder op eigen wijze, het gevecht aan van losscheuren van het vertrouwde en tevens verstikkende in hun levens. een montagevoorstelling met teksten van Oscar v/d Boogaert en Marius von Mayenburg
concept en choreografie Pia Meuthen
concept en regie Désirée v/d Heijden
aantal voorstellingen 15


Brabants Dagblad: Bewonderenswaardig staaltje theater….Zelden heb ik zo’n overtuigende combinatie gezien van toneel en dans, gelijkwaardig toegepast.
Het concept heeft een ijzersterke samenhang, is zelfverzekerd en zit vol verrassingen.. het is dans, tekst, mime, maar vooral theater, humor en vaart.'Eindstrijd' Voorstelling (1999)

Een bejaarde man voert de strijd met de aftakeling van zijn lichaam. De confrontatie met zijn dochter ,die hem verzorgt, is voor hem onverdraaglijk.Zij belichamen het conflict tussen enerzijds de fysieke teloorgang en anderzijds de luxe van het jong zijn. De tekst is speciaal voor dit project geschreven.
tekst Frank Mineur
regie Désirée v/d Heijden
aantal voorstellingen 15
locatie Huiskamers
Producent Productiehuis Brabant/’s-Hertogenbosch
Project Berichten van de straat'Botvlees' Voorstelling (1998)

Voorstelling geïnspireerd door het werk van Elfriede Jelinek en Marguerite Duras. Een fysiek relatiedrama met video, rauw vlees en een ijsblok van 1 bij 1 meter.

concept/ regie Désirée v/d Heijden
aantal voorstellingen 23
producent Het Kruis van Bourgondië/ Maastricht

Limburgs dagblad: De acteurs voeren een schier perfect spel van aantrekken en afstoten op de regisseuse bouwt met haar acteurs een beeldenstorm op , vol gruwel en huiver, maar ook onmiskenbaar voorzien van een forse dosis humor. Mooie strakke beelden en video sluiten schitterend bij elkaar aan.

foto's Carry Gisbertz  


'Het Proces tegen Suzanne Margaretha Brandt' Voorstelling (1997)

Voorstelling geïnspireerd op de authentieke geschiedenis van Suzanne Margaretha Brandt (1748-1772). Zij raakte zwanger, verborg deze zwangerschap. Direct na de geboorte vermoordde ze haar kind. Ze werd ter dood veroordeeld. De jonge Goethe is bij dit proces aanwezig geweest wat hem geïnspireerd heeft voor het schrijven van de Gretchentragedie in de Faust.

concept/ dans Pia Meuthen
concept/ regie Désirée v/d Heijden
aantal voorstellingen 23
producent Het Kruis van Bourgondië / Maastricht

Dagblad de Limburger: …bewogen versie ..deels een fysieke, deels een spirituele benadering van de “gretchentragedie” met de stem van de rechter als verbindend element. Ik zag het blanke mes voortdurend boven haar blanke nek hangen.

foto Remco Tazelaar

'Hommage' Voorstelling (1996)
Voorstelling geïnspireerd door het werk van Albert Camus.
Een zoektocht van een zoon naar zijn overleden vader.

concept/ regie Désirée v/d Heijden
choreografie Pia Meuthen
aantal voorstellingen 10

Uit selectierapport NCA: eigenzinnige voorstelling met intrigerende elementen., rijk aan beelden ( het mooiste openingsbeeld dat we in afgelopen jaren in het theater hebben gezien).

foto's Remco Tazelaar

'Een Goed Hoofd' Afstudeervoorstelling (1995)

Afstudeervoorstelling Toneelacademie Maastricht over een relatie van twee vrouwen die uiterste van elkaar zijn . 12 mannen komen voorbij.

tekst Judith Herzberg
regie Désirée v/d Heijden
aantal voorstellingen 8
Deze voorstelling heeft de jaarlijkse theater Bistheaterprijs gewonnen.

Brabants Dagblad: ….Van der Heijden is er in geslaagd het poëtische en soms ook humoristische taalgebruik van Herzberg in tact te laten en tegelijkertijd een geheel eigen stempel op het stuk te zetten….vindingrijk en doeltreffend gebruik van lichaam en decor…talloze mooie beelden.

foto's Anne-Marie Vossen

©deezs
desireevanderheijden@tele2.nl